Deilige grove rundstykker, uten hvetemel, melk eller egg.
Passer godt til suppe, frokost, lunsj eller kvelds.
Økologiske rundstykker med gulrot og brennenesler
4 dl havregryn
2 dl spelt
2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarkjærner
2 ss chiafrø
1 pk Tørrgjær
4 dl vann (40 grader, grunnet bruk av tørrgjær)
1 ss olje
1 gulrot (revet)
1 neve brennenesler (hakket eller kjørt i blender til paste)
en klype salt
flaksalt til topping
- sett ovnen på 180 grader
- Vask og skyll neslene, husk å plukke unge planter på ca 10cm
- hakk nesler og riv gulrot
- bland alt det tørre
- ha i gulrot og nesler, og tilslutt vann og olje
- om deigen virker for tørr eller for løs så juster med spelt eller vann
- heves i 30 min
- del deigen opp i 6 - 7 like store biter og legg på et stekebrett
- etterheves igjen i 30 min
- pensles med vann, strø på salt og evetuelt noen flere frø
- stekes i 50 min midt i ovnen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar