tirsdag 13. mai 2014

Økologiske rundstykker med gulrot og brennenesler

Deilige grove rundstykker, uten hvetemel, melk eller egg.
Passer godt til suppe, frokost, lunsj eller kvelds.


Økologiske rundstykker med gulrot og brennenesler

4 dl havregryn
2 dl spelt
2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarkjærner
2 ss chiafrø
1 pk Tørrgjær
4 dl vann (40 grader, grunnet bruk av tørrgjær)
1 ss olje
1 gulrot (revet)
1 neve brennenesler (hakket eller kjørt i blender til paste)
en klype salt
flaksalt til topping


- sett ovnen på 180 grader

- Vask og skyll neslene, husk å plukke unge planter på ca 10cm

- hakk nesler og riv gulrot

- bland alt det tørre

- ha i gulrot og nesler, og tilslutt vann og olje

- om deigen virker for tørr eller for løs så juster med spelt eller vann

- heves i 30 min

- del deigen opp i 6 - 7 like store biter og legg på et stekebrett

- etterheves igjen i 30 min

- pensles med vann, strø på salt og evetuelt noen flere frø

- stekes i 50 min midt i ovnen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar